Aki iskolát épít, nem csak épületet épít, hanem a jövőbe invesztál, felelősséget vállalva a következő generációkért – ez az egyik legjobb és legfontosabb befektetés.

Nem könnyű tanév az idei. A pandémia hatásai és következményei mellett a felújítás is jelen volt iskolánk mindennapi életében. Ez a beruházás a jelen kor elvárásainak megfelelő szintű oktatás feltételrendszerét biztosítja. Garancia arra, hogy az itt tanulók a mai kor igényeihez igazodó, minőségi, magas színvonalú oktatásban részesülhetnek. A beruházás közvetve hozzájárul a végzettség nélküli iskolaelhagyás csökkentéséhez, az egész életen át tartó tanulás képességének kialakulásához és a sikeres munkaerő-piaci elhelyezkedéshez.

Annak már most, rövid távon is érezhető a hatása, hogy az oktató munka hátteréül szolgáló épület jobb lett. A villamos rendszer korszerűsítése, a nyílászáróinak csereje, az épület szigetelése, a fűtésrendszer korszerűsítése, a vízhálózat cseréje mind hozzájárul ahhoz, hogy tanulóink modern környezetben tanulhassanak. A tornaterem nem balesetveszélyes többé, hiszen a burkolata tökéletes lett, akár versenyek rendezésére is alkalmas. A művészetoktatás új termekkel bővült. Külön zongora és fúvos termünk lett, valamint moderntánc terem táncszőnyeggel. Ifjú művészeink a gyönyörűen kialakított belső udvar színpadán koncertezhetnek, táncolhatnak. Iskolarádióval is gazdagodtunk, amelyet rádiózáshoz, műsorcsináláshoz kedvet érző tanulóink használhatnak. Megújult a csengőnk is, dallamosan jelzi az órák határait. Tantermeinkbe új burkolat, vizesblokk, új bútorok kerültek, valamint  interakítv panelek, megteremtve ezzel az iskola digitális átállásának feltételeit.

Szeretnénk megköszönni mindazoknak a munkáját, aki azon fáradoztak, hogy iskolánk megújulhasson. Nem kis feladatot volt, áldozatos munkát követelt mindenkitől. Először is szeretnénk megköszönni iskolánk volt intézményvezetőjének, Szalai Gábor Bélánénak, hogy megálmodta iskolánk új arculatát és elindította ezt a munkát. Köszönjük Horváth László országgyűlési képviselő úrnak a támogatást. Köszönjük Horváth Márta Tankerületi Igazgató Asszonynak és a Tankerületben dolgozó kollégáinak, kiemelten Pintérné Juhász Györgyinek és Peigelbeck Ritának, hogy a pályázat megírásától a megvalósulásig végigkísérték a munkálatokat, elvégezték a pályázattal kapcsolatos feladatokat. Köszönjük Parád és Bodony község polgármestereinek, Mudriczki József úrnak és Vince János úrnak a támogatást. Bármikor kértünk segítséget a szállításhoz, raktározáshoz, azonnal megoldották ezeket a feladatokat. A felújítás szép példája volt az összefogásnak, hiszen az iskola Szülői Munkaközössége pakolásban, takarításban volt a segítségünkre. Köszönjük a Tarna ’91 Kft-nek a munkát, mindig zökkenőmentesen tudtunk egymás mellett dolgozni, ami nem kis feladat volt egy 238 tanulói létszámú, a felújítás alatt szinte folyamatosan működő intézmény esetén. És végül köszönjük Szőnyi Ferenc úrnak a munkáját, akihez bármikor fordulhattunk a felmerült problémákkal, kérésekkel.

És végül köszönöm kollégáimnak, hogy ezalatt az idő alatt is magas színvonalon nevelték és oktatták az ide járó gyermekeket, mindent megtettek azért, hogy ez a tanév is eredményes, élményekben és tudásban gazdag legyen. Hálás vagyok a munkájukért, emberségükért, kitartásukért. És köszönöm az iskola technikai dolgozóinak azt a munkát, amit mindennapi feladatikon túl végeztek annak érdekében, hogy iskolánk megszépülhessen.

Pedagógustársaim és tanulóink nevében mondhatom, hogy gondos gazdái és boldog használói leszünk a megújult iskolánknak!

Révész Lilla


Projektzáró rendezvény – 2021. május 20.



Műszaki átadás a parádi általános iskolában