2021. 06. 30.

PROJEKTZÁRÓ SAJTÓKÖZLEMÉNY

Hatvani Tankerületi Központ

Befejeződött a parádi Fáy András Általános Iskola infrastrukturális fejlesztése

A Hatvani Tankerületi Központ „A Fáy András Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola infrastrukturális fejlesztése” című pályázatban és külön többlettámogatásban közel 454 millió forint támogatást nyert.  Az infrastrukturális fejlesztés eredményesebbé teszi a nevelést-oktatást, és hozzájárul a minőségi, fenntartható és hatékony közneveléshez.

Az intézmény infrastrukturális és tárgyi feltételeinek fejlesztése érdekében 14 db korszerűen felszerelt tantermet, 4 db művészetoktatási termet és közösségi tereket hoztunk létre, valamint a tornatermet is felújítottuk. A teljes épületet hőszigeteltük, a régi, elavult külső nyílászárókat kicseréltük, a fűtési rendszert korszerűsítettük, és napelemes rendszert telepítettünk. Az elektromos hálózatot teljeskörűen felújítottuk a hatékony működés érdekében. A filagórás zeneudvar és az emelet ráépítése által kialakított bővítményben létrejött egy új táncterem, amely a művészetoktatást szolgálja.

Hosszú távon az oktatás és foglalkoztatás biztosításától várható a település és térsége fejlődése. Ezért is fontos, hogy a településen és térségében élő tanulók a mai kor igényeihez igazodó, minőségi, magas színvonalú oktatásban részesüljenek. A beruházás közvetve hozzájárul a végzettség nélküli iskolaelhagyás csökkentéséhez, az egész életen át tartó tanulás képességének kialakulásához és a sikeres munkaerő-piaci elhelyezkedéshez.

A projektet a Hatvani Tankerületi Központ valósította meg, amelynek részeként – a felújításon és bővítésen túl – eszközök beszerzésre is lehetőség nyílt. 10 interaktív panelt szereztünk be és 6 tanterem bútorzatát cseréltük ki, így az intézmény alkalmassá vált a nevelő-oktató munka precíz és hatékony ellátására. A megújult intézmény 238 tanuló számára biztosít korszerű oktatási környezetet.

A projekt a Széchenyi 2020 programon belül valósult meg.

A beruházás kezdete 2017.11.01., befejezése 2021.06.30.

Azonosítószám : EFOP-4.1.2-17-2017-00039

Támogatás összege: 454.409.052,- forint

A projektről bővebb információt a https://kk.gov.hu/projektek-hatvan oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:

Horváth Márta

Tankerületi igazgató

Telefonszám: +36 (37) 795-214

E-mail cím: hatvan@kk.gov.hu