Iskolánkban a Sulihős Programon keresztül lehetősége volt 20 diáknak megtekinteni az Atlétikai Világbajnokság nyitó délelőtti programját.

Az áprilisi és májusi testnevelés órák során a diákok nem csupán a lehető legtöbb atlétikához kapcsolódó mozgásformával ismerkedhetek meg, de hét különböző atlétikai versenyszámban is kipróbálhatják magukat. Hét héten át az atlétika kapta főszerepet a tornaórákon és így sikerült megnyernünk a jegyeket. Aminek időpontja 2023.08.19-én volt.

A programban szerepelt: Súlylökés,100m gát, 4x400m váltó, 3000m akadályfutás, Magasugrás, Kalapácsvetés, Távolugrás, 100m, 1500m.

Magyar szempontból Halász Bence, Krizsán Xénia, Palkovits István és a 4x400m-es vegyes-váltónknak szurkolhatunk. Külföldi sztárok is feltűntek a pályán, ott volt a dobókörben az amerikai súlylökő Ryan Crouser és a szintén amerikai színekben versenyző riválisa Joe Kovacs is aki magyar származású.

A világbajnokság szlogene: „Láss csodát!”

Ez így volt, ámulattal figyeltük a rendkívül felkészült atlétákat. Egy sikerben, örömben, és szurkolásban gazdag szombati napon vagyunk túl.

Köszönjük az utazásban való segítséget a parádi önkormányzatnak, Varga Gergőnek és Csortos Krisztiánnak.

Sporttársi üdvözlettel: Drotárcsik Ildikó és Kollár Brigitta