TÁMOP 3.1.1-11/1-2012-0001

OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET

TÁMOP-3.1.1-11/1-2012-0001

XXI. századi közoktatás (fejlesztés, koordináció)

Az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program „XXI. századi közoktatás-fejlesztés, koordináció” című kiemelt projekt átfogó célja a közoktatás fejlesztése, ennek szakmai, informatikai támogatása, minőségbiztosítása és nyomon követése.

A kiemelt projekt részeként megvalósuló, „A nevelés-oktatás fejlesztése, komplex pilot programok” című alprojekt természettudományos nevelés témája az egész napos iskolák támogatására a természettudományos nevelés területén készít nevelési-oktatási programokat. A vizsgálódás és az alkotás öröme, a felfedezés és a kaland izgalma, az elvégzett munka magabiztossága: a természettudományi nevelési program a tanulók bevonását, tapasztalatszerzését segítő aktív tanulási formákra építkezik.

A természettudományos nevelés téma fejlesztői a készülő modulok mindegyikét két tanulócsoporttal kipróbálják, számos modult pedig több csoporton is végigkísérnek. A követés tapasztalatai alapján nevelési-oktatási programokban tesznek ajánlásokat az alkalmazás feltételeire. A résztvevő pedagógusok és tanulók segítségével a fejlesztő csapat azt is megvizsgálja, mennyire járulnak hozzá ezek a modulok a természettudomány tanulás sikerességéhez.

USZ